26

Exciting news from A Girl for All Time!!

And so, the news we’ve all been waiting for!!! At the recent Toy Fair in London A Girl for All Time revealed not one, not two, but THREE new dolls. And here are the first photographs of the prototypes of the new girls!! Some of these have already been shown ahead of this post in Doll Diaries and Living a Doll’s Life. Are you ready?

So, the first doll is another historical girl – she has been anxiously anticipated and will surely cause a lot of excitement! Her name is Elinor and she is an Elizabethan Girl. She is Matilda’s great granddaughter if I have counted correctly. We will meet her at the court of Elizabeth I in her last days as queen, about 1603. It’s dangerous times for England and for those at court, and Elinor will be no exception!

IMG_9574

This doll is a prototype but it’s very very close to what will be released – there will be some changes but overall Elinor will be very similar to this.

Elinor should have 2 other costumes released with her at the same time (in about September-October 2016).

IMG_9441

IMG_9576-1

IMG_9579-1

And who, do you think, this is?

IMG_9469

Well, the things are getting even more exciting! For, A Girl for All Time is introducing a new line called Your Modern Girl ™!!

The line starts with Maya. She is a modern day, 2016, Marchmont Girl and she and her friends will all make up the new contemporary range that AGAT is designing.

Maya is Matilda’s great-great-great… well, too many ‘greats’ to count… granddaughter and has inherited all of her fearless spirit. She is a totally Modern Girl: she loves skateboarding, playing soccer and singing. But the Marchmont legacy still weighs on the girls of the Marchmont family and Maya is no exception…

IMG_9444-1

And who is Maya talking to?

IMG_9584-1

Oh yes, it’s her best friend Nisha!!

IMG_9596

Nisha is Indian (that is, from India, not American Native). She loves photography, vintage clothes… and playing the guitar. Nisha and Maya are secretly starting to form a band even though their families think it’s a waste of time… But Nisha knows that Maya has inherited a legacy from her Tudor ancestor and needs help… Is Nisha brave enough?…

IMG_9435

IMG_9602

Again, both Modern dolls are prototypes but the dolls which eventually will be released will be very very close to these ones!!

The great thing about stepping outside of a traditional Anglo Saxon family tree is that now A Girl for All Time have much more scope for ethnic and socio-economic diversity.

These modern dolls will be produced if their Kickstarter campain is a success – there are, hopefully, a lot of products coming out this year, and kickstarter will really help them get as much done as they can.

More about the Toy Fair 2016 and more news from A Girl for All Time are coming!!

PS. Please note that the content of this post and the photographs are copyright of A Girl for All Time and Swish & Swirl. Any copying it without our permission is not allowed.

26 Comments

  1. June42 says:

    Really excitimg news- love all three dolls but especially Nisha!

  2. Sharon in Spain says:

    Thanks very much for the information Olga! I really like the little Indian girl, what a lovely serene face she has. I think it certainly is exciting times for the company, and good luck to them too!

  3. Rachel K. says:

    I LOVE Nisha! She’s beautiful (they all are, but I especially like Nisha).

  4. Sheryl Booth says:

    I am in LOVE with Maya. Her outfit, face and ginger hair are absolute perfection in one doll. Frances and the gang have outdone thereselves. I thought a modern girl might be a little boring, but no. They have gone above and beyond what I ever dreamed of.

    • Olga says:

      Oh yes, Sheryl, the modern girls are amazing!!! I love Maya’s hair. It’s not really ginger, it’s brown but comes out auburn on photos.

  5. Larelle says:

    Ниша и Элинор так хороши, что просто взгляд оторвать невозможно))) Вот что особенно привлекательно (для меня, конечно))) в A Girl For All Time, так это то, что они умиротворенные, но при этом ни капельки не скучные.

    Кстати, о куклах в исторических образах. Оля, а что ты думаешь об American Girl ‘Girls of Many Lands’? Я осенью любовалась на них на ибее. Эту серию, вроде бы, уже перестали выпускать. Если бы я занималась витринным коллекционированием, то против англичанки эпохи Тюдоров, индианки (соотечественницы Ниши) и турчанки я бы вряд ли смогла устоять))

    • Olga says:

      Лара, полностью согласна. Девочки АГАТ – они особенные.

      По поводу Girls of Many Lands. Я к ним относительно равнодушна. Они мне нравятся, но себе завести желания не возникает, т.к. у меня куклы не стоят в витрине в оригинальной одежде. Как и у тебя вот, да? Англичанка Тюдорских времен мне нравится больше всех.

      • Larelle says:

        У меня тюдоровская англичанка тоже безусловный теоретический фаворит. Мне она чем-то Шарлотту Лукас из ГиП-95 напоминает)))

        • Olga says:

          Лара, как правильно ты заметила про “теоретического” фаворита!! http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif Да, пожалуй, ты права. Она действительно Шарлотту напоминает!

          Кстати, я тут досматриваю бибисишную “Войну и мир”. Из последних сил. После нее безумно захотелось пересмотреть нашу, с Тихоновым!! То, что в костюмном отношении, начиналось относительно за здравие, под конец превратилось в полный за упокой!! Я уже устала даже хвататься за голову от бесконечных неправильных костюмов – и с голым плечом, и с тонкими лямками, и с жутко открытой спиной, и – ужас! – без корсетов. Дизайнера по костюмам надо уволить без права разрешать ему когда-либо делать костюмы к историческим фильмам. Да и сам фильм поражает поверхностностью персонажей, я вот не верю в любовь между Наташей и Болконским. Вот совсем! Вообщем, фильм – полное разочарование.

          • kuma says:

            Как тебе терпения хватило, досмотреть сериал. Я посмотрела только фото, и не захотела терять время.Что-то английские фильмы всё больше напоминают американские. Такой же подход. Общие с произведением только название и имена

            • Olga says:

              Марина, а он еще не закончился, одна серия в ближайшее воскресенье осталась. Досматриваю из принципа, чтобы если и комментировать где, то со знанием дела. Нашла на Амазоне фильм Бондарчука с английскими субтитрами – купим его и будем смотреть нормальную версию!! Меня даже не сюжет раздражает. Сюжет, как раз нормальный, хоть и есть ощущение галопа по европам. Мне не хватает глубины отношений и нормальных исторически правильных костюмов. И Лили Джеймс – ну совсем не Наташа!! Люблю эту актрису, она шикарна в Даунтоне и в Золушке. Но нет, не Наташа.

          • Larelle says:

            Оля, сочувствую! Досматривать из принципа – такое утомительное занятие.
            Я почитываю одно местное обсуждение этой версии ВиМ, начавшееся с азартного скептицизма. Однако, чем дальше, тем зрители теплее воспринимают получившиеся характеы и углубляются в книгу в посках опровержений или подтверждений бибисишного взгляда на вещи. Единственное, что вызывает всеобщее и заслуженное осуждение, это костюмы. Собственно, странности с нарядами были видны еще на стадии промофото. И еще, пожалуй, Анатоль здесь считается каким-то неанатолистым.

            А Mr Selfridge ты не пробовала? Я исправно смотрю по серии в неделю и переживаю)))

            • Olga says:

              Лара, я досмотрела вчера “Войну и мир”. Последний эпизод был длинным, на час 20 минут. Как-то все скомканно получилось. Ты знаешь, как у меня все начиналось наоборот – с восторгов, а закончилось полным неприятием. Я вот задумалась, это, пожалуй, первый фильм по роману, после которого мне наоборот расхотелось перечитывать роман!!Желание отбито полностью. Анатоль очень даже анатолистый. Я терпеть не могу этого актера в принципе, мне пришлось смотреть его в другом сериале (Glue), который я смотрела из-под палки, он там убийцу играет. Так что по мне он самый что ни на есть Анатоль, которого очень легко презирать. Вот Андрей получился не сильно андреистым. Хотя обожаю актера, его игравшего. Андрей получился красивым. Но неандреистым. Про Наташу промолчу вообще. Не Наташа она для меня. Вообщем, я рада, что сериал закончился. Пересматривать желания нет совсем. Зато захотелось пересмотреть нашу версию, с Тихоновым.

              Селфриджа я пока так и не посмотрела. Мы сейчас смотрим Endeavour и по уши увязли в Doctor Who. http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif Я даже полюбила Дэвида Теннанта, которого раньше терпеть не могла! Вот что значит правильная роль! http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif

              • Larelle says:

                Оля, я начала смотреть ВиМ))) Люопытство возобладало, к тому же среди актеров есть хорошо знакомые имена. От первой серии впечатления очень даже позитивные. Посмотрим, как пойдет дальше. Но вот перечитывать книгу точно не буду даже после самой шедевральной экранизации. Я уже давно определилась, что в круг моих любимых отечественных писателей Лев Толстой не входит.

                Поздравляю с прогрессом в отношении к Дэвиду Теннату)))

                • Olga says:

                  Лара, как интересно! Расскажи, как тебе будет нравиться дальше. Мне, если помнишь, первая серия тоже понравилась!! Перечитывать книгу я тоже передумала. Я Толстого люблю, его “Анна Каренина” – один из моих самых любимых романов. Но “Войну и мир” читать уже что-то не хочется…

                  Уууу, Дэвид Теннант – это теперь моя любофф!!http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif Он все равно не мой тип, конечно, но играет потрясающе. Доктор из него вышел сногсшибательным. Я даже куклу готовлю (игровую), под этот образ.

                  • Larelle says:

                    Оля, ВиМ я вчера досмотрела. Теперь с полной уверенностью могу сказать, что мне очень понравилось! Непременно буду пересматривать. Понимаю, что есть сюжетные изменения, спресоованность большого количества событий в ограниченное эфирное время. Но это, в принципе, было неизбежно, учитывая объем и населенность литературного первоисточника. Что особенно для меня ценно в этой версии – отсутствие даже намеков на монуменатльность и эпичность. Герои получились живые, и я к ним легко привязалась. По характеру Наташа у Дэвиса вышла даже чуть лучше, чем в моих собственных ощущениях от книги))) Достаточно равномерное распределение внимания между многочисленными персонажами мне тоже понравилось. У меня самой никогда не получалось выделить в ВиМ Толстого “центральную романтическую пару”, поэтому я довольна, что и в сериале этого нет. Война произвела сильное впечатление: четко, наглядно и по существу. Если бы сняли 8 серий, как в изначальном сценарии, а не 6, я была бы только рада;)))

  6. pauline stroud says:

    I think that Elinor would look even better in dark green velvet; it would go so well with her red hair, but perhaps one of her other dresses will be like this.

    • Olga says:

      Oh yes, Pauline, I think, you are right – Elinor will look stunning in dark green!! There will be two extra outfits for her but I am not allowed to show them quite yet (though I did take lots of photos of Elinor in those!). Elinor will be stunning in those, trust me!!!

  7. Carol Meadows says:

    Have there been any updates on Elinor, the Elizabethan girl? I’ve been watching, but nothing else has been posted that I can find! PLEASE tell me she’s still going to be released this fall!!

    • Olga says:

      Carol, I still haven’t got any news BUT I am pretty sure Elinor will be released around October! That’s their usual time. I can hardly wait myself!!

  8. Suzanne Blakeslee says:

    Hello Olga
    Thankyou for the info. on the 3 new dolls. Love them all… Merry Christmas to me.

    Suzanne

  9. Cynthia says:

    If Elinor comes in a black dress, there would be two reasons: One, the Queen’s Maids of Honour and other high-ranking females at the time of Elizabeth I often dressed in black and/or white, at least on formal events, usually in contrast to Elizabeth I and a true, lasting black dye was expensive. And this could be Elinor’s mourning dress for Elizabeth I as well. I do wish the doll or the outfits come with some kind of late Elizabethan style of cap or headdress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://www.swish-swirl.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
 



© 2010-2017 Swish and Swirl® blog - All Rights Reserved

© 2011-2017 Swish and Swirl (formerly Daisy Dolls) blog All Rights Reserved -- Copyright notice by Blog Copyright